Slagerij Kastelein

Slagerij Kastelein

Welkom bij ambachtelijke slagerij Kastelein

Slagerij Kastelein, gevestigd in Diepenheim, is een ambachtelijke slagerij met eigen worstmakerij. En dat proef je terug in alle producten. Het assortiment van Slagerij Kastelein bevat namelijk heerlijke varkens- en rundspecialiteiten, maar ook smakelijke vleesvariaties die allemaal in eigen keuken bereid zijn. Neem bijvoorbeeld het gevulde stokbrood, de smulbuikjes en de vers bereide salades.Wat bij Slagerij Kastelein ook hoog in het vaandel staat, is service. Het team, geleid door Rein en Ellen, staat elke dag klaar om u te voorzien van goed advies zodat u het lekkerste vlees en de smakelijkste vleeswaren op tafel kunt zetten.

Onze specialiteit

Specialiteit van Slagerij Kastelein is het worstmaken. In het assortiment vindt u daarom een prachtige selectie huisgemaakte worsten. Naast de naturel droge worst maakt Slagerij Kastelein bijzondere combinaties, zoals droge worst met zongedroogde tomaat, Roquefort of Italiaanse kruiden.

Vertrouwd vlees

Wij weten waar ons vlees vandaan komt en hoe elk dier geleefd heeft. We kennen onze veehouders goed, dat vinden we nog belangrijker dan een keurmerk. Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop en hieraan stellen we dan ook hoge eisen. Slachten doen we zelf in onze eigen slachterij. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze. Doordat we zicht hebben op het hele proces, van de boerderij tot in de winkel, kunnen wij constant de beste kwaliteit leveren.

Ons rund-, kalfs- en lamsvlees

Ons rundvlees komt voornamelijk van het Belgisch witblauw-ras, die bij de boer buiten gelopen hebben. Deze koeien zijn maximaal tussen de vier en vijf jaar oud, we slachten alleen vrouwelijke runderen. Het vlees is daardoor fijner van draad. Goed verzorgde dieren die genoten hebben van de Twentse buitenlucht; dat levert het beste rundvlees op. Ook ons kalfs- en lamsvlees komt van eigen slachting en uit ons mooie Twente.

Ons varkensvlees

De varkens die bij slagerij Kastelein binnen komen zijn zwaarder dan bij de meeste slachterijen. Het vlees is hierdoor steviger. We slachten alleen gelten: varkens die nog nooit biggen hebben gekregen. Varkens zijn stressgevoelige dieren. Daarom laten wij ze bij ons op de slachterij altijd eerst een dag tot rust komen. Dit alles vind je terug in de vleeskwaliteit. Ons vlees heeft minder vochtverlies, heeft een betere kleur en is langer houdbaar. En dat proef je!

Bekijk het assortiment ›

Slagerij Kastelein

Overige Versgroepwinkels